Ge bort en höna

En höna ger en familj långsiktig tillgång till näringsrik mat och en viktig extra inkomst.

Hönor är en bra investering då de är enkla och billiga att ta hand om och ger en stadig inkomst. Försäljningen av ägg kan exempelvis avgöra om en familj har råd att skicka sina barn till skolan.

Med hjälp av ett kooperativ som We Effect stödjer i Kenya har bonden Rhoda Chumba kunnat investera i hönor. De har förändrat hennes liv. Kooperativet där Rhoda ingår möjliggör bland annat lån för jordbruksinvesteringar och arbetar för rätten till mat, jämställdhet och klimaträttvisa. Insatser som är oerhört viktiga för att människor ska kunna försörja sig och sina familjer och kunna stå på egna ben. 

Läs om hur hönorna har förändrat livet för Rhoda Chumba i Kenya.

15 hönor ger en familj en bra start och en höna kostar 40 kr.

Köp en höna

Ge bort en höna och få ett gåvobevis

Det digitala gåvobeviset kan du själv skriva ut när du vill.

Hungern ökar i världen

Var 48:e sekund dör en människa i Östafrika av hunger. Vart fjärde barn i världen är undernärt. I modern tid har läget aldrig varit mer allvarligt. Hunger är att ha ont i kroppen och att inte orka. Hunger gör att hjärnan inte utvecklas och att barn inte växer. Den gör att människor inte fungerar. Det går inte att klara av ett jobb eller att gå i skolan. Det blir omöjligt att ta sig ur fattigdom.

We Effect gör det möjligt att sätta mat på bordet

We Effect stöttar bondeorganisationer så att bönder med småskaliga jordbruk kan ställa om till ett hållbart och jämställt jordbruk, sätta mat på bordet och stå starkare emot kriser. We Effect gör inga akuta katastrofinsatser. Vi delar inte heller ut några matpaket. Istället stärker vi människor genom långsiktiga och lokalt förankrade samarbeten så att de själva kan ta sig ur fattigdom och hunger för gott. För människor bär själva på förmågan och kraften att förändra när de ges rätt förutsättningar.

 

Publicerad: 2024-05-06