Änglamarkspriset 2024

Nu är det dags att nominera till Änglamarkspriset 2024. I hela 22 år har Coop och KF tillsammans med Änglamarksfamiljerna Alfredson, Danielsson och Taube stöttat unga eldsjälar som genom sin verksamhet bidrar till en mer hållbar och positiv framtid för sin egen och kommande generationer. Prissumman på 250 000 kronor ska bidra till att dessa hållbarhetsentreprenörer kan förverkliga sina idéer och mål.

– Det är imponerande med vilken kreativitet och initiativkraft som unga människor i Sverige tar sig an både Sveriges och världens hållbarhetsutmaningar. Viljan till förändring är stor och förmågan likaså. Det är därför oerhört glädjande att årets nomineringsperiod nu startar och jag ser verkligen fram emot att ta del av alla nomineringar, säger Mattis Bergquist, hållbarhetschef på Coop Sverige och juryns ordförande.

Om nomineringen

De nominerade ska vara upp till 35 år.

De ska driva ett företag, en organisation eller en verksamhet där huvudfokus är hållbarhet och att göra värdefulla insatser för miljön, i Sverige eller svenska projekt utomlands.

Företag och personer kan nominera sig själva.

Nomineringsperioden pågår 25 juni-22 september 2024.

Fem av de nominerade bidragen väljs ut av en nomineringskommitté och går vidare i tävlingen. Därefter väljer juryn ut tre finalister.

Om röstningen

Röstningen pågår 21 oktober-17 november 2024 på coop.se. Resultatet av omröstningen och juryns val viktas 50/50, alltså folkets och juryns röst väger lika tungt.

Juryn består av representanter från KF/Coop, Vi-skogen, familjerna Taube, Alfredson och Danielsson samt en extern representant inom hållbarhetsområdet.

Resultatet av omröstningen och juryns beslut går ej att överklaga.

Prisutdelningen

Priset delas ut den 27 november i Stockholm.
Nominera din kandidat här

Tre senaste vinnarna

  • 2023 Koastal
  • 2022 Clean Sea
  • 2021 Sopköket

Om Änglamarkspriset

För drygt 30 år sedan lanserade Coop det ekologiska varumärket Änglamark. Tio år senare, 2002, delades Änglamarkspriset ut för första gången. Änglamarksprodukterna och Änglamarkspriset är ett samarbete mellan Kooperativa förbundet, Coop och familjerna Taube, Alfredson och Danielsson.

Publicerad: 2024-06-26