Änglamarkspriset

Nu kan du rösta på din favorit till Änglamarkspriset 2022. Du har tre finalister att välja på och omröstningen pågår till den 6 november.

De tre finalisterna som har chans att vinna och få prissumman 250.000 kronor är:

CleanSea

CleanSea rensar hav och kuster från plastskräp för att rädda det marina djurlivet och miljön. Verksamheten finansieras främst genom försäljning av armband och de plockar ett kilo plastskräp för varje sålt armband. CleanSea ingjuter positiv framtidstro och hopp om en bättre planet, och står för social hållbarhet genom de arbetstillfällen de skapar.

Atium

Atium utvecklar en återanvändningsbar filterteknologi för att selektivt rena vatten från kvicksilver, en mycket giftig miljöförorening. Med hög reningsgrad och låg avfallsgenerering hjälper de industrier att minska både utsläpp och kostnader. Några tillämpningsområden är att rena vatten i gruvindustrin och i kraftvärmeverk och att fånga amalgamrester från tandvården.

Hooked Foods

Hooked Foods helt veganska produkter ersätter fisk och skaldjur och ger konsumenterna klimatsmarta alternativ som inte hotar fiskbestånden och miljön. Vi behöver minska utfiskningen av våra hav och marina ekosystem, då de producerar åttio procent av allt syre vi andas och absorberar upp till femtio procent av all koldioxid i världen.

Publicerad: 2022-10-24