Coop Hagastaden är första matbutik att nå högsta nivå i hållbarhetsguide

Coop Hagastaden är första livsmedelsbutiken som uppnår nivå fem, högsta nivån, i White Guide Greens årliga bedömning av svenska livsmedelsbutikers hållbarhetsarbete.

White Guide Green har funnits sedan 2018 och Coop Hagastaden blir nu historisk som första butiken någonsin som tilldelas högsta nivån.

— Jag är stolt över det arbete som vi gör i butiken med att inspirera till hållbara val, erbjuda lokalproducerat livsmedel och samtidigt vara en butik för prisvärd matglädje. Vi vill med matglädjen i centrum bidra till ett mer hållbart sätt att tänka kring mat och vi märker att våra kunder och medlemmar uppskattar det, säger Maria Ytter, butikschef för Coop Hagastaden.

Motivering till butikens betyg
I motiveringen från White Guide Green till Coop Hagastadens poäng kan man läsa:

”Det här är den första butiken i Sverige som når upp till Nivå 5 i vår kartläggning. Vi är imponerande. Det är nytt och fräscht, men framför allt; genomtänkt i minsta detalj. Och med tydligt fokus på att vägleda kunderna till ett mer hållbart inköp. Det är öppet, stort, tydligt, inspirerande, ansvarsfullt, passionerat. Precis så som en matbutik 2021 ska vara tycker vi. Utbudet av vego är stort och vid entrén odlar man sina egna örter och sallader. Imponerande!”

Coop Hagastaden ligger i Stockholm och öppnade under 2020. Ambitionen är att butiken ska vara Stockholms mest innovativa matbutik där ny teknik möter lokalt mathantverk. Butiken har en vision om nl matsvinn i butik och hos sina kunder.

Läs mer på coop.se.

Publicerad: 2021-06-15