Kapten Reko flyttar in på Lill-Skansen

I början av mars invigdes Kapten Rekos högkvarter på Lill-Skansen. Här får både stora och små barn chansen att utforska sambandet mellan djur, natur och maten vi äter i en lekfull miljö.

Sedan Kapten Reko lanserades 2014 har över 15 000 barn i förskolan spelat Rekospelet. Där har de fått lära sig varför de inte ska slänga mat och vad de kan göra för att minska matsvinnet. Rekospelet har haft ett enormt genomslag bland både barn och vuxna i deras närhet, och förskolelärarna är eniga om att konceptet är ett mycket bra utbildningsverktyg och verktyg för beteendeförändring. 

Konsumentföreningen Stockholm (KfS) är projektpartner till Lill-Skansen. Nu tar man partnerskapet ett steg längre och låter spelets ciceron Kapten Reko flytta in på Lill-Skansen med sitt högkvarter för lekande lärande. Här får barnen chansen att under lekfulla former utforska frågor som: Var kommer mjölken ifrån? Kan man äta en brun banan?

– Med all den uppskattning vi får från barnen, föräldrarna och pedagogerna tycker vi det är dags att göra Kapten Reko tillgänglig för allmänheten. Nu kan alla ta del av hennes lekande lärande om hållbarhet, säger John Backlund, projektledare på KfS

Läs hela pressmeddelande här.

Läs mer om Kapten Reko här. 

Publicerad: 2018-03-19