Coop är först ut i Sverige med att lansera en gårdsbutik online med närproducerade från lokala producenter.

Coop öppnar gårdsbutik på nätet

Coop är först ut i Sverige med att lansera en gårdsbutik online där man kan köpa varor som är närproducerade från ett stort antal lokala producenter.

Nu kan man med ett enkelt klick köpa honungsburkar där bina surrat runt knuten, små partier rapsolja från en åker i närheten eller äppelmust från unika lokala äppelsorter. Med nya gårdsbutiken på coop.se kan man handla direkt från lokala producenter med fokus på genuint mathantverk.

Vi är förstås positiva till initiativet eftersom våra medlemmar i Stockholm får större tillgång till närproducerade varor, säger Lars Ericson, vd på KfS.

I en första fas levererar gårdsbutiken till ca två miljoner kunder i Stockholm och Mälardalen. Om testet faller väl ut är planen att expandera tjänsten och sätta upp liknande lösningar i resten av landet med möjligheten att beställa varor där produktionen har skett så nära kunden som möjligt.             

Målsättningen är att både antalet producenter och varor kommer att öka succesivt. Varje matföretag är specialist inom sitt område och erbjuder unika produkter där producenten ansvarar för hela hantverket.

Läs hela pressmeddelandet här.

Publicerad: 2020-02-14