KfS skänker 150 000 kr till Vi-Skogen och We Effects kampanj mot hungerpandemin

Coronakrisen påverkar oss alla, men de som står utan reserver drabbas hårdast. Utöver de 700 miljoner människor som redan lägger sig hungriga varje kväll, riskerar ytterligare 130 miljoner att drabbas av akut hungersnöd på grund av covid-19. KfS stöttar sen många år Vi-skogens och We Effects arbete för att människor som lever i fattigdom och utsatthet ska få ett bättre liv. Nu skänker vi 150 000 kr som en extra gåva för att stödja Vi-skogens insatser mot hungerpandemin.

– Som en kooperativ förening kändes det självklart att stötta de som är mest utsatta och har drabbats svårast av pandemin. Vi vill därför ge en extra gåva på 150 000 kr till Vi-skogens arbete med att undvika en hungerkatastrof i de länder som drabbats särskilt hårt av coronapandemin, säger Lars Ericson, vd KfS.

Enligt FN är coronavirusets effekt på ekonomier och samhällen så allvarlig att fler kan dö av hunger än av själva viruset. Nästa pandemi är redan här – Hungerpandemin.

– Det är jätteviktigt att vi alla hjälps åt, för det är tillsammans som vi kan förhindra den största hungerkatastrofen som världen har sett på över 50 år. Det är viktigt att komma ihåg att hjälp behövs nu och på lång sikt – för att stå bättre rustade inför framtida kriser. Förhoppningsvis är det många som sluter upp bakom kampanjen Hela Sverige mot Hungerpandemin, säger Helen Persson, chef för medlemsverksamheten på KfS och ledamot i We Effects styrelse.

Läs mer och ge en gåva här.

Publicerad: 2020-12-10