Coop Hagastaden och Coop Järna prisade

Tre Coop-butiker tog hem åtråvärda priser vid Dagligvarugalan 2022.

Coop Hagastaden är Årets Uppstickare

Coop Hagastaden i Stockholm var nominerad i tre kategorier, och nöp förstaplatsen för Årets Uppstickare.

- Jag är så lycklig, så stolt. Butiken förenar kockar och butikspersonal på ett jättebra sätt, sa Coop Hagastadens butikschef Maria Ytter i vinnarintervjun.

Utmärkelsen är ett stort erkännande för Coop-butiken som har en unik prägel och gör det lilla extra varje dag i varje moment. Coop Hagastaden placerade sig även på en pallplats i kategorierna Årets Butik och Årets Vegobutik.

Om Coop Hagastaden: I kategorin Årets Uppstickare bidrar butiken med nya sätt att upptäcka och handla delikatesser. De är duktiga på att hitta nya matkoncept och förmedla dem till kunderna, med allt från färdiga pizzapåsar till trerättersmenyer. En spännande butik för den nyfikne.


Årets Ekoinsats till Coop Järna

Coop Järna kammade hem förstaplatsen i Årets Ekoinsats. Butiken fyller sina hyllor med så mycket ekologiskt de kan, och kan stoltsera med över 50 procent ekologiskt i frukt- och gröntavdelningen.

Om Coop Järna: Vinnaren av Årets Ekoinsats är en butik som inte är nöjd. Försäljningsandelen av ekologiska varor ligger högt över genomsnittet, men butiken fortsätter att satsa på att öka försäljningen ytterligare. Man jobbar med höga ambitioner, exponerar eko på de bästa platserna och vill alltid kunna erbjuda ekologiska alternativ av alla varor.

Ytterligare sex Coop-butiker var nominerade till finalplatser på Dagligvarugalan 2022

Stora Coop Lund – finalplats i Årets Frukt- och Gröntavdelning

Stora Coop Bäckebol – finalplats Årets Matinspiration

Stora Coop Stadion, Malmö – finalplats Årets Brödavdelning

Stora Coop Hudiksvall – finalplats Årets Tidskriftsbutik

Coop Tyresö – finalplats Årets Ostavdelning

Stora Coop Piteå – finalplats Årets Förbutik

Publicerad: 2022-10-14