Meta Persdotter ny vd för CBS

Meta Persdotter är utsedd till ny vd för CBS, Coop Butiker & Stormarknader. Hon tillträder sin tjänst senast den 16 juni 2021. Fram till dess fortsätter CBS CFO Fredrik Brandel som tf vd. Meta Persdotter är idag vd för Coop Mitt, en tjänst hon har haft sedan november 2019.

Meta Persdotter har de senaste 30 åren haft en rad uppdrag inom detaljhandeln. Hon har bland annat varit vd för Svenska Spel och Duka, kommersiell direktör för Rusta och ÖoB, försäljningschef Stadium och varuhuschef IKEA Kungens Kurva. Utöver det har hon under ett antal år innehaft styrelseuppdrag i bland annat Hemtex, Halén, Cellbes och Bubbleroom. Sedan nov 2019 är hon vd för Coop Mitt.

- Jag är väldigt glad över att välkomna Meta Persdotter som ny vd för CBS. Hon är en uppskattad ledare med bred och djup kunskap från olika delar av detaljhandeln och har dessutom en lång erfarenhet av att utveckla erbjudandet, säger Marie Nygren, KFs vd och styrelseordförande i CBS.

- Meta har det senaste året arbetat tillsammans med styrelsen och medarbetarna i Coop Mitt för att ytterligare stärka vårt kundbemötande och har ett tydligt fokus på utveckling och ledarskap. Det är erfarenheter som kommer vara viktiga i CBS fortsatta förändringsresa och för att kunna leverera på den strategi CBS har tagit fram, säger Marie Nygren.

- Jag är glad och stolt över förtroendet att få bidra till CBS arbete de kommande åren tillsammans med alla medarbetare. Jag ser fram emot att få fortsätta utveckla arbetet med den digitala affären och bidra till att ytterligare öka fokus på medlemsutveckling och hållbar lönsamhet, säger Meta Persdotter, tillträdande vd CBS.

- Coop har fortsatt fokus på att erbjuda prisvärd och hållbar matglädje. Priset är viktigt och vi ska fortsätta att flytta fram positionen på CBS, säger Meta Persdotter.

Publicerad: 2020-12-18