Åtta foodtech-entreprenörer antagna till acceleratorn Bloomer

Sveriges första foodtech-accelerator, Bloomer, tar in första kullen entreprenörer till programmet. Initiativtagarna bakom Bloomer har gått igenom nästan 100 ansökningar från entreprenörer och startups som vill ta sin lösning eller tjänst till nästa nivå.

Volta Greentech, Foodla, Plant Jammer, Lunch.co, Leafymade, Vembla, Trustrace och Grönska har alla blivit antagna till acceleratorprogrammet Bloomer. Programmet riktar sig till foodtech-entreprenörer som vill utveckla lösningar och tjänster som ska utveckla livsmedelsbranschen i en mer hållbar riktning. KfS är med i acceleratorn tilsammans med Coop, Norrsken Foundation och Sweden Foodtech.

- Vi är glada att de åtta företagen som ska delta i Bloomer acceleratorprogrammet äntligen är utvalda. Det har varit en spännande och svår process att välja ut åtta bland många intressanta ansökningar. Bloomer är starten på en resa där vi ser att Coop och Kooperationen kan få stort utbyte av dessa innovativa entreprenörer för att stå rustade och driva mot  en spännande framtid. Tillsammans blir vi en mer relevant aktör och vi skapar mer nytta till våra medlemmar, säger Axel Boethius, hållbarhetsstrateg på KfS.  

Läs mer om projektet och deltagarna. 

Publicerad: 2020-03-09