Dags att nominera till Änglamarkspriset

Nu öppnar nomineringen till Änglamarkspriset 2023. 250.000 kronor kommer att tilldelas en ung aktör som arbetar för en mer hållbar värld.

Många unga vuxna arbetar för en bättre miljö för sin egen och kommande generationers skull. De förtjänar all uppmärksamhet och uppmuntran, men framför allt förtjänar de stöd så att de kan fortsätta sitt arbete. Därför finns Änglamarkspriset.

KF och Coop delar ut priset i samarbete med Änglamarksfamiljerna Taube, Alfredson och Danielsson. Priset delas ut årligen sedan 2002. Priset premierar unga, miljöengagerade eldsjälar och delas ut till ett företag, en organisation eller person som jobbar för hållbar utveckling och står för värdefulla insatser inom hållbarhetsområdet.

Nomineringsperioden för årets Änglamarkspris pågår 4-24 september.

Till nomineringen

Kriterier för nominering till Änglamarkspriset 2023

  • De nominerade ska vara mellan 20 och 30 år.
  • Driver ett företag, en organisation eller en verksamhet där huvudfokus är hållbarhet och att göra värdefulla insatser för miljön i Sverige eller svenska projekt utomlands.
  • Företag och personer kan även nominera sig själva.
  • Nomineringsperioden pågår 4-24 september.

Vad händer sen?

Tio av de nominerade bidragen väljs ut av en nomineringskommitté och går vidare i tävlingen. Därefter väljer juryn ut tre finalister.

Den 30 oktober-19 november kan allmänheten rösta på sina favoriter bland de tre finalisterna på coop.se. Resultatet av omröstningen och juryns val viktas 50/50, folkets och juryns röst väger alltså lika tungt.

Juryn består av representanter från KF, familjerna Taube, Alfredson och Danielsson samt en extern representant inom hållbarhetsområdet.

Resultatet av omröstningen och juryns beslut går ej att överklaga.

Priset delas ut den 22 november i Stockholm.


Om Änglamarkspriset

För drygt 30 år sedan lanserade Coop det ekologiska varumärket Änglamark. Tio år senare, 2002, delades Änglamarkspriset ut för första gången. Änglamarksprodukterna och Änglamarkspriset är ett samarbete mellan Kooperativa förbundet, Coop och familjerna Taube, Alfredson och Danielsson.

För mer information kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se

Publicerad: 2023-09-06