Testvinnare: Coop Xtras julskinka och Änglamarks pepparkaka

Mattidningen Allt om Mat placerar Coop Xtra i topp när 15 färdigkokta julskinkor testas inför julen 2023, och Änglamarks pepparkaka har utsetts till vinnare av Svenska Dagbladets jury.

Allt om Mats jury som testat årets julskinkor uppskattar sältan hos Coop Xtra julskinka, anser att den har en god smak samt en lång och fin eftersmak. Skinkan upplevs som väldigt saftig med lagom tuggmotstånd. Årets bästa julskinka är även billigast.

Utöver Coop Xtra finns även julskinkor under varumärkena Coop (”Mör och saftig skinka”) samt Änglamark (”En trevlig skinka”) att hitta i Coops butiker. Båda ges omdömet ”bra” (3/5) av juryn hos Allt om Mat.

Änglamarks pepparkakor utsågs till vinnare när Svenska Dagbladets testpanel provade tio olika sorter i ”Veckans test”. Testdeltagarna tittade på såväl utseende, smak och konsistens utan att veta var respektive pepparkaka kom ifrån. Änglamark utsågs till vinnande pepparkaka med omdömet:

”Vinnarpepparkan är rund, lite tjockare och mörk i färgen. Bra tuggmotstånd och en perfekt tjocklek för att doppa i glögg eller kaffe. Klassisk smak med mycket ingefära och en hint av syrlighet. Skulle också funka fint med en bit mögelost.”

Coop Xtras julskinka testvinnare

Änglamarks pepparkakor testvinnare

Publicerad: 2023-12-06