Östergren om Östergren

En unik litterär upplevelse med författaren Klas Östergren.

Klas Östergren, en av Sveriges mest hyllade författare åker på turné. Det blir en unik scenföreställning där han pratar med samtalar med Stephen Farran-Lee och Mattias Alkberg framför specialskriven musik. En unik litterär upplevelse väntar!

”Att prata är en sak, att samtala är svårare. Att få något sagt är svårast av allt. Men man måste försöka, så länge någon orkar lyssna.” –Klas Östergren
Från debuten som brådmoget underbarn i mitten av 70-talet via det enorma genombrottet med Gentlemen på 80-talet till dagens status som en av våra mest älskade berättare har Klas Östergren en särställning bland svenska författare.

Östergren om Östergren skildrar författarens liv och verk i ett scensamtal med vännen och ständige förläggaren Stephen Farran Lee. Föreställningen delar namn med samtalsboken från 2007. Där den kronologiskt gick igenom Klas Östergrens bibliografi tar vi här avstamp i en rad betydelsebärande platser.

Barndomens Lilla Essingen skildrad i böcker som Fantomerna och I en skog av sumak. Hornsgatan, en central plats i den episka Gentlemen-sviten. Gamla stan, spelplats för såväl flera av Östergren historiska romaner som hans egen tid i Svenska Akademien. Biografi och fiktion sida vid sida. Samtidigt tecknas en bild av det Sverige Östergren skildrat i sitt författarskap.Det är också ett samtal om författandets hantverk. Om oron som drivkraft. Om att tidigt lära sig disciplinen att varje dag skriva och i 50 år ta sig an det tomma arket. Nulla dies sine linea − inte en dag utan ett streck.

Förställningen förhöjs av musik inspirerad av Klas Östergrens litterära värld specialskriven och framförd av Mattias Alkberg. En kritikerrosad artist vars band The Bear Quartet tog sitt namn ifrån Östergrens Gentlemen. En cirkelslutning om något.

Klas Östergren senast utgivna boken är romanen Större trygghet aldrig fanns (Polaris 2022).

Tid

5 juli-4 november 2023

Plats

Plats: Föreställningen spelas på många platser i Sverige och rabatten gäller till alla. I vårt område ser du den på Flygelen i Norrköping den 23 sept och på Södra teatern i Stockholm den 2-3 nov. Övriga platser ser du i bokningslänken.

Pris

325 kr (ord pris 425 kr)

Boka

Använd länken nedan och ange koden Klas 23

Gå till bokningen

Alla erbjudanden för dig som är medlem

För alla med Coop-kort.

Publicerad: 2023-07-07