25 % rabatt på Röde Orm

Ett gäng bibliotekarier ses efter stängning på Stadsbiblioteket i Stockholm för att spela upp vikingaberättelsen Röde Orm. Kvällen urartar snart till ett barbariskt sjöslag med svärdstrider och romanser bland bokhyllorna. En episk komedi med bland andra Magnus Uggla, Angelika Prick, Isabelle Kyed och Shebly Niavarani.

Berättelsen om vikingen Röde Orm har trollbundit flera generationer sedan den kom ut 1941. En humoristisk äventyrsberättelse om skåningen Orm Tostessons äventyr till sjöss, av författaren Frans G. Bengtsson. Efter stängning samlas åtta bibliotekarier i rotundan på Stadsbiblioteket i Stockholm för att "lajva" boken från pärm till pärm. Mask och kostym skapar deltagarna själva av föremål som de hittar i biblioteket, som är under renovering. En hoptejpad sopsäck får fungera som mantel och en städmopp förvandlas till en yvig hårman.

När kvällen övergår till natt förlorar bibliotekarierna sig själva i berättelsen och förvandlas till svärdsvingande, sjövilda vikingar. Berättelsens relationer och konflikter är snart på blodigt allvar. Röde Orm är en humoristisk pjäs full av äventyr, brutala strider och brustna hjärtan som pendlar mellan dåtid och nutid. Vi följer Röde Orm på hans resa över Medelhavet, hans strider som livvakt åt härskaren Almansur och hur han förälskar sig i Kung Harald Blåtands dotter Ylva. Alexander Mørk-Eidem satte upp Röde Orm på Dramaten 2020 för en mycket begränsad publik på grund av restriktioner. Nu tar han pjäsen till Kulturhuset Stadsteatern med uppdaterat manus samt delvis ny ensemble, scenografi och kostym.

Alexander Mørk-Eidem har regisserat ett flertal pjäser på Kulturhuset Stadsteatern, däribland Alltid vara vi, Morbror Janne, Cyrano de Bergerac och Djungelboken. På scen ser vi Angelika Prick som Röde Orm tillsammans med Gerhard Hoberstorfer, Isabelle Kyed, Magnus Uggla, Shebly Niavarani, Jan Mybrand, Carlos Romero Cruz och Emma Österlöf.

Om föreställningen

Tid

Erbjudandet gäller vid mån av plats på utvalda föreställningar vid bokning senast 20 april.

Plats

Kulturhuset Stadsteatern, Sergels Torg. Stora scenen
Se på karta

Pris

25 % rabatt på ordinarie pris.

Boka

Boka din biljett via länken här nedan.

Rullstolsplats bokas via kundtjänst på 08-506 20 200.

Gå till bokningen

Alla erbjudanden för dig som är medlem

För alla med Coop-kort.

Publicerad: 2023-03-28