Tillsammans ställer vi om

Hur ska vi klara framtidens utmaningar och hur kan vi leva mer hållbart? Under fyra kvällar i Vallentuna Folkets Hus har du möjlighet att lära dig mer om och diskutera kring hur vi alla kan bidra till en hållbar omställning.

Varje tillfälle inleds med en en kort film om kvällen tema som vi sedan har en diskussion och dialog kring. Vad ser du för möjligheter och utmaningar med en hållbar omställning? Har du några goda exempel som har motiverat dig? Hur kan du bidra till att motivera andra? De teman som diskuteras är klimat, biologisk mångfald, hållbar mat och hållbar konsumtion.

Vi kommer utgå från Världsnaturfonden WWFs material ”Tillsammans ställer vi om”, som du kan läsa mer om här.

Samtalsledare: Sandra Rudeberg, ägarombud Coop Vallentuna. 
Anmäl dig till respektive kväll via länkarna nedan. (Begränsat antal platser.)

Tillsammans för klimatet - 9/2 kl.18.00 – 19.30

Effekten av klimatförändringarna är här med olika former av extremväder som skapar enorma problem för mänskligheten. När det kommer till klimatkrisen är det vi människor som måste ändra på oss. Tillsammans kan vi förhindra en klimatkatastrof. Anmäl dig här.

Tillsammans för biologisk mångfald - 23/2 kl.18.00 – 19.30

Vi står inte bara inför en klimatkris, utan även en kris för den biologiska mångfalden. Nu riskerar en miljon arter att dö ut och det skulle skapa en biologisk kollaps. Men allt är inte nattsvart. Det finns fortfarande tid att ställa om. Tillsammans kan vi rädda den biologiska mångfalden. Anmäl dig här.

Tillsammans för hållbar konsumtion - 9/3 kl.18.00 – 19.30

Jorden går mot tre graders uppvärmning och hur vi reser, äter, bor och shoppar är en stor del av problemet. Om alla skulle konsumera som vi gör i Sverige skulle vi behöva fyra jordklot, men eftersom det är vi människor som är problemet kan vi ju också ändra på oss. Tillsammans kan vi lära oss att leva mera hållbart. Anmäl dig här.

Tillsammans för hållbar mat - 23/3 kl.18.00 – 19.30

Vi kan inte leva utan mat, men faktum är att matproduktionen är den största orsaken till att den biologiska mångfalden minskar och dessutom bidrar den kraftigt till klimatförändringarna. Där det finns problem finns det också lösningar. Hur kan du vara med och bli en del av lösningen? Anmäl dig här.

Publicerad: 2023-01-26