En mörk komedi utspelad i realtid på en klubbtoalett. Foto Sören Vilks

Sakarias Spyor med Hampus Nessvold

En musikalisk och humoristisk pjäs om självkänsla, ideal och prestationskrav med Hampus Nessvold, i regi av Helena Bergström. På en klubbtoalett någonstans i Stockholm möter vi mäklaren Sakarias som firar sitt nya jobb – med att stoppa fingrarna i halsen. Se föreställningen och få 25 % rabatt med Coop-kortet.

Sakarias Wargentin, en kille i övre tjugoårsåldern, går in på toaletten under en utekväll med sina nya kollegor från toppjobbet han precis landat. Han ska "bara spy lite snabbt", så att han kan släppa det sen och fortsätta fira. Men det blir svårare än han tänkt. Det blir en kamp mot spyan, tiden och sig själv. Sakarias Spyor är en mörk komedi utspelad i realtid på en klubbtoalett.

Om självkänsla, självförtroende, prestationssamhället och bulimi. Monologen är skriven av Hampus Nessvold tillsammans med manusförfattarduon Sofie Forsman och Tove Forsman (med tidigare erfarenheter från bland annat tv-serien Young Royals och Barracuda Queens).

För regin står Helena Bergström.

Recensioner
"Snyggt och smart om livet i mellanskiktet" DN

"Helena Bergströms regi, hennes erfarenhet av såväl teatern som livet, skänker Sakarias spyor en mogenhet, en precis avvägd återhållsamhet" DN

"Hampus Nessvold får visa sin särskilda talang"
DN

"utan tvekan ett angeläget ämne"
SvD

"övertygande i sin rolltolkning" Expressen

Foto: Sören Vilks

 

Tid

Föreställningar till och med 24 mars 2024

Plats

Lilla scenen, Kulturhuset Stadsteatern, Sergels torg, Stockholm
Se på karta

Pris

25 % rabatt på ordinarie pris

Vuxen: 265 kr (ord pris 355 kr)
Ung under 26 år: 180 kr

Boka

Boka via kampanjlänken

Gå till bokningen

Alla erbjudanden för dig som är medlem

För alla med Coop-kort.

Publicerad: 2024-03-07